Centrul de cercetare "Automatica Neliniara. Stabilitate si Oscilatii ANSO" este o unitate de cercetare, înfiintata în temeiul autonomiei universitare, în subordinea academica si administrativa a Departamentului de Automatica si Electronica, Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica a Universitatii din Craiova, constituita pentru atingerea excelentei academice în domeniile de competenta.

Acreditarea centrului de cercetare ANSO - Acreditat în 11.05.2001 Certificat nr. 19/CC-B, - Re-acreditat în 12.11.2006 Certificat nr. 10 (certificate acreditare)

Scopul Centrului de cercetare ANSO este de a desfasura cercetare stiintifica în domeniul Automaticii, obtinerea si mentinerea excelentei în domeniile în care este recunoscut, sprijinirea activitatilor de formare universitara si post-universitara în automatica si domenii conexe, afirmarea nationala si internationala a cercetarilor de vârf românesti în domeniile de competenta, promovarea principiilor eticii profesionale si universitare.

Aria de cercetare a centrului cuprinde urmatoarele directii:

  • Stabilitate si oscilatii neliniare (stabilitatea si oscilatiile intretinute ale sistemelor neliniare, inclusiv cu timp mort);
  • Sisteme cu intarziere (teoria sistemelor descrise de ecuatii diferentiale cu argument deplasat);
  • Aplicatii ale conducerii robuste si adaptive (tehnici de reglare robusta si adaptiva in aplicatii industriale: aeronautica, actionari electrice, autovehicule, biotehnologie, inginerie chimica).

Sediul Centrului de cercetare ANSO este în Craiova, Bd. Decebal, Nr. 107, cod 200440, Dolj, în spatiul Departamentului de Automatica si Electronica, Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica a Universitatii din Craiova.

Pentru a experimenta o calitate vizuala excelenta va recomandam browserele de alaturi: